Bantning

Bantning Add comments

Banta bort övervikt!

Många vill gå ner i vikt, eftersom det kan vara tufft att vara överviktig, man orkar mindre, man har svårare att hitta snygga kläder. Men att banta är bland det svåraste som finns. Idag finns det massor av olika bantningsmetoder och på denna sida har vi samlat ett antal artiklar om bantning, för att du ska hitta rätt i djungeln av alla metoder för att gå ner i vikt.

Vad innebär bantning?

Bantning innebär helt enkelt att ändra sitt levnadssätt med målsättningen att minska sin kroppsvikt och/eller andelen kroppsfett. Det finns tre alternativ ifall man vill gå ner i vikt. Antingen minskar man sitt energiintag, genom att äta mindre och nyttigare mat. Eller så börjar man träna, eller motionera mer om man redan tränar lite. Det tredje alternativet är helt enkelt en kombination av att äta mindre och nyttigare och att samtidigt träna mer. Det sista alternativet är förstås det bästa och mest effektiva sättet att banta.

Mest effektiva sättet att banta

Det finns som sagt många bantningsmetoder idag, bland annat olika dieter, pulverdieter, bantningspiller och viktminskningsklubbar. Förutom detta finns det metoder som stenåldersmetoden, Atkins, Montignac och GI-metoden. Man kan också motionera om man vill gå ner i vikt ännu snabbare. Även om man inte vill följa någon diet eller metod så är det viktigt att tänka på vad man äter och hur man förbränner fett.

Motivation är nyckeln

För att lyckas bra med sin bantning så krävs det att man har stor motivation. Beslutet att banta måste komma inifrån. Ingen kan tvinga dig att banta, men ingen kan heller inte banta åt dig. Därför är det bra att få så mycket stöd och information som möjligt. På våra sidor kan du läsa om olika metoder för att banta, om fettförbränning, om olika dieter och andra tips och råd när det gäller bantning.

One Response to “Bantning”

  1. Göte Larsson Says:

    Misslyckad bantning ? Det är det vanligaste och beror i princip alltid på att man fått en tarmflora, som omvandlar näringen till fett, istället för just näring och energi. Hur man än gör, fortsätter detta så länge man inte avgiftas från den skadliga mikrofloran nere i grovtarmen.
    Topinulin aktiv, ett koncentrat av jordärtskocka och blåstång gör just detta. I skockorna finns en mängd viktiga näringsämnen. Men det är fruktooligosackariderna i den olösliga inulinet som blir supernäring åt skadlig tarmflora nere i grovtarmen. I takt med att dessa förökas, trängs den skadliga floran ut. De stabiliserar blodsockret, tar bort sug efter sött, och ger mättnadskänsla. Fibrerna bildar också en ”skyddsbarriär ” genom ett nytt slemskikt som skyddar tarmens ev. irriterade väggar mot skadliga ämnen. Fibrerna drar med sig ut allt gammalt jäsande i tarmfickor, som annars göder den skadliga bakteriefloran.

    Avgiatf och återställ tarmfloran är alltså grunden för all form av bantning. Med rätt tarmflora återfår man ett stärkt immunförsvar dessutom.
    Blåstången innehåller organiskt naturligt jod och krom viktiga komponenter för en riktig näringsomvandling / metabolism. Många av oss i norden har brist på dessa för hela matsmältningten så viktiga komponenter. Vid underskott av jod, fungerar inte heller skäldkörtelproduktionen av deltagande hormoner på rätt sätt.
    NI hittar Topinulin aktiv på nätet, enkelt att söka efter det. SÅ börja rätt, så fungerar bantningen också.

Leave a Reply