Pulverdiet

Pulverdiet Add comments

Det pratas det mycket om diverse pulverdieter och bantningsmetoder. Många vill gå ned i vikt på kort tid men det finns inga genvägar som håller! Man kan fasta i några veckor och leva på t.ex. Nutrilett men man blir trött, hängig och riskerar vitaminbrist. Den enda metoden som leder till att man blir snygg, smal, muskulös och glad är rätt mat och motion regelbundet. Det är otroligt tillfredsställande att motionera ordentligt! Det handlar mest om att ändra livsstil, och då gäller det att vara bestämd. Låt bli att lägga ned tid och pengar på bantningsmetoder som inte håller på lång sikt! Läs mer om bantning här!

3 Responses to “Pulverdiet”

 1. Jocke Says:

  Det är lite fel att säga att det inte funkar för ingen ”bantnings” metod ändrar din livs stil vilket är ett måste om man inte skall gå upp alla de kilo man ha gått ner under en diet. Personligen ser jag en dieten som att man får ett försprång på ett slutmål, något man behöver om man är så fet som jag var(nästan 170kg).

  Personligen gick jag på en pulver diet i 3 månader utan att fusk äta något annat inte en smula bröd eller en skiva gurka slank in mellan läpparna(inte ens under jultid) och tack vare det så kickade ketonerna in och gav mig energi och jag lyckades både studera på heltid och plugga heltid under min pulver diet.
  Visst var det en röra de första veckorna och pluggandet fick verkligen lida men som sagt 3 veckor in i dieten rullade allt på.
  Du skriver att man riskerar vitaminbrist och det gör man möjligtviss om man kör mycket längre än de 3 månader jag körde men skall man köra mer än 3 veckor så skall man alltid prata med dietist eller läkare först.

  Efter 3 månader på pulver har jag i olika steg bytat ut pulver mot mat och nu ligger jag på strax under 1600 kalorier om dagen och äter inget pulver sedan 7 v tillbaka och vågen visar nu -55kg på lite mer än 5 månader och jag kämpar och ligger i för att göra de livs förändrande saker som måste till för att inte klara detta.

  Jag säger inte detta är den optimala viktminsknings varianten men det funkade för mig, och det förmodligen för att vara utan mat i 3 månader gjorde att jag nu kan leva på mindre mat under en hel dag än vad jag satte i mig på en måltid. Jag tror man måste hitta sin egen favorit och har man bara bestämt sig så fungerar det garanterat hur man än gör.

  Vi ses på gymmet nu när man får plats i snygga tränings kläder.

  Jocke

 2. Jocke Says:

  Skrev visst lite tokig i texten ovan, det skulle så klar vara att jag både pluggade heltid och jobbade heltid under min tid på pulverdieten.

  Jocke

 3. Ted Says:

  Hej Jocke.

  Jag är nu på dag 6 i min tänkta 14-dagars modifastkur…men 3 månader? hur klarar man det?
  jag väger innan kurens början in på 212kg och ser väl det här som ett startskott, ett litet steg på vägen men skulle vilja veta hur man rent fysiskt klarar 3 månader på det här?

Leave a Reply